Zöld Megközelítés

Zöld Megközelítés

Az eldobható kávéspohár, amelyből fa nőhet

2015. március 25. - Kadar Gabor

biodegradable-plantable-coffee-cup-reduce-reuse-grow-5A szemét és hulladék elhelyezése, tárolása és újrahasznosítása a világon mindenhol problémát jelent. De íme itt egy új kezdeményezés, amelyet egy kis kalifornai cég jegyez. A cég székhelye a San Luis Obispo városka, az ötlete pedig egyszerűen elképesztő. A lényege, hogy a speciális eljárással készített, eldobható kávéspohár nem csupán lebomlik, hanem a papírrétegek közé beágyazott magoknak köszönhetően fát vagy virágot ültethet vele a lelkes kávéfogyasztó.

biodegradable-plantable-coffee-cup-reduce-reuse-grow-6

A startup cég tulajdonosai tervezik, hogy a poharak helyben készülnek majd és minden esetben a megfelelő, tájra jellemző fafajok magvait fogják tartalmazni.

Maga ez előkészítés folyamata rém egyszerű. Bontsd szét a poharat, majd áztasd vízbe és végül ültesd el a kívánt helyre.

biodegradable-plantable-coffee-cup-reduce-reuse-grow-1

A megalkotók az újrahasznosítás határait feszegetik, amely már magába foglalja nemcsak a környezeti feltételek mentén történő gyors lebomlást (180 nap) ártalmatlan komponensekké, hanem maga a hulladék egy új növényi élet megalapozójaként is szerepel.

Egy pohárból ideális körülmények között minimum egy fa nőhet, amely 1 tonna szén-dioxidot képes kivonni a légkörből egy 40 éves periódus alatt.

biodegradable-plantable-coffee-cup-reduce-reuse-grow-3

A vállalkozás beindulása után nem állnának meg, hanem a környező városok és települések irányába terjeszkednének. Ha minden a tervek szerint halad 2015 nyarán válhat valósággá az ötlet.
És adott esetben a pohár még csak az első lépés! Nagyon sokféle ma-még-hulladékból válhat maghordozó ugyanezzel az eljárással.

Forrás: http://www.earthporm.com/plantable-coffee-cups-trees/

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldmegkozelites.blog.hu/api/trackback/id/tr307304742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

putyi8 2015.03.25. 20:50:55

nagyon tetszik ------minden ami ujra hasznosithato-hiszen ne csak használjunk ,fogyasszunk hanem azon gondolkodjunk hogyan lehet minnél tobbet kihozni valamibol
süti beállítások módosítása